Lampan använder cookies för att förbättra användarvänligheten samt för att vi ska kunna erbjuda ett relevant innehåll. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. - Läs mer - Stäng

BELYSNINGSGUIDEN

Vår ambition med denna sida är att vi vill göra det lättare för er att välja rätt typ av belysning och lampor. Det kan vara svårt att välja vilken typ av lampa eller ljuskälla man ska välja. Därför vill vi påminna er om att ni alltid kan kontakta oss så gör vi det enkelt för er att välja. Ska det bli riktigt bra och om vi ska kunna hjälpa er så bra som möjligt, då skickar ni en bild till oss på er miljö som ska ljussättas. Även en planlösning kan hjälpa också så man får med väderstreck så vi kan räkna med solens inverkan på belysningen i miljön.


LÄSBELYSNING

Välj en LED ljuskälla med ett ljusflöde på 430-1000 lumen och en färgtemperatur på 2700-4000 kelvin. Har du en armatur med halogenreflektorljuskälla finns det effektiva alternativ av LED ljuskällor. De kan passa armaturen men det är beroende av vilken typ av ljuskälla som sitter i armaturen.

BADRUMSBELYSNING

Välj en LED ljuskälla för allmänljus i badrummet med ett ljusflöde mellan 430-800 lumen och en färgtemperatur på 2500-3000 kelvin. För make up-ljus rekommenderar vi en ljuskälla som ger upp till 4000 kelvin vilket höjer kontrasten i ansiktet. Vi rekommenderar också att ljuskällorna är dimbara.

MIDDAGSBELYSNING

LED ljuskällor med ett ljusflöde på 430-800 lumen med en färgtemperatur mellan 2500-3000 Kelvin. Vill du extra bra ljus skall du välja en ljuskälla med 1000 lumen. Vi rekommenderar att du bestyckar din armatur med en dimbar ljuskälla för mysiga och romantiska middagar med levande ljus.

ALLMÄNBELYSNING

LED lampor med ett ljusflöde mellan 430-800 lumen och en färgtemperatur mellan 2500-3000 kelvin. Behöver du starkare ljus i rummet så skall du välja en ljuskälla på ca 1000 lumen. Om du har halogen spotlights går det att byta ut en del av de som finns på marknaden till LED ljuskällor. Det finns även LED ljuskällor som går att dimra.

DIMMERBELYSNING

Alla halogen ljuskällor kan dimras. De flesta LED ljuskällor kan också dimras. Ljusfärgen på halogen ljuskällorna blir varmare när du dimrar dem men på de flesta LED ljuskällor så är de konstanta i ljus temperaturen oavsett styrka på ljuset.

ARBETSBELYSNING

Välj LED lampa med ett kallvitt ljus som skulle kunna vara upp till 4000 Kelvin vilket höjer kontrasten på det du jobbar med.

STÄMNINGSBELYSNING

LED ljuskällor med ett ljusflöde på 125-470 lumen och en färgtemperatur på 2500-3000 kelvin.

MATLAGNINGSBELYSNING

LED ljuskällor med god färgåtergivning, 750-1000 lumen och 2700-4000 Kelvin.

Copyright © 2017 Magento, Inc. All rights reserved.