Lampan använder cookies för att förbättra användarvänligheten samt för att vi ska kunna erbjuda ett relevant innehåll. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. - Läs mer - Stäng
tradgardsbanner

Din guide till en genomtänkt trädgårdsbelysning

Det finns flera sätt att ljussätta sin trädgård och ett av sätten är lågvoltssystem med transformator som går på 12V eller 24V. Genom  att satsa på 12V eller 24V trädgårdsbelysning har du flera fördelar. Den självklara delen är såklart att trädgården ser mysig och inbjudande ut, även under årets mörkare årstider. Men det är också enkelt att installera själv, helt utan elektriker. En praktisk timer eller skymningssensor hjälper dig med att tända och släcka systemet. Läs vår guide i vad du ska tänka på när du skall ljussätta i trädgården så får du tips och idéer för ett lyckat resultat.

Planera
Provbelys
Välj din belysning
Välj transformator
Kolla tillbehören
Klart!

Hitta Trädgårdsbelysning

Upptäck fördelarna med lågvoltssystem

Lågvoltssystem är smidig belysning för trädgården. Du väljer det system som passar dina förutsättningar bäst. Av det system du väljer passar alla armaturer med samma transformator och kan kopplas ihop i samma system med hjälp av kablar med skruv kopplingar i olika längder. Idag är möjligheterna många med lågvolts trädgårdsbelysning, systemen har idag förutom spotlights i olika styrkor även pollare, fasadbelysning med utanpåliggande kabel, deckspotlight för altan, lyktstolpar, ljusslingor, vattenbelysning och taklampor. Det flesta armaturer kan fästas med skruv, markskruv eller medföljande spjut som man lätt kan flytta runt efter årstidernas olika växlingar. 


Årsvariationer

När man ljussätter sin trädgård är det bra att tänka på att den ska fungera året om. Exempelvis kan grönskan i ett träds lövverk bli mycket vackert med ljussättning från markstrålkastare som riktas mot både stam och krona. På vintern faller löven bort och då upplevs trädet annorlunda då trädets grenverk och stam istället blir framträdande.


6 Tips för en lyckad ljussättning i trädgården

1. Utgå från trädgårdens förutsättningar.

2. Välj ut dina blickfång, highlighta det du är nöjd med.

3. Placera inte belysningen för tätt, låt mörkret få ta plats så skapas dynamink i trädgården.

4. Framhäv trädgårdens strukturer, har du en bergvägg? Belys den! Har du en damm? Framhäv den med belysning! Markera just din trädgårds olika strukturer.

5. Anpassa belysningen utefter behovet, släpljus, dekoration eller punktbelysning ger olika effekter. Prova dig fram!

6. Välj hellre en transformator med hög kapacitet från början, så kan du bygga ut systemet efter hand.

Fler sätt att ljussätta utomhus

Copyright © 2017 Magento, Inc. All rights reserved.