Telefon kundtjänst:   0522 - 866 86 Lampan Norge | Lampan.no Lampan Suomi | Lampan.fi
  • Leverans 1-3 arbetsdagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Fraktfritt över 500kr

VÄLJ RÄTT KRISTALLKRONA ELLER KRISTALLAMPA

 

Hos oss på Lampan har vi ett stort sortiment med kristallampor, kristallplafonder och kristallkronor. Det kan vara svårt för dig som kund att veta vilken du ska välja och det är också svårt att veta vilken kvalité du ska välja. I vårt sortiment kan du hitta allt ifrån grovt slipad kristall till handknuten briljant kristall.

 

Valet av kristall för dina kristallampor är en viktig detalj som avgör hur de gnistrande prismorna upplevs och hur dom skapar ett lyxigt intryck. Det finns många olika skillnader på kvalitén hos prismor och det kan bero på råvaran (glasmassan), tillverkningsmetodik, antal slipade facetter och hur väl prismorna bryter ljuset.

Det finns olika metoder när glasmassa framställs. Ibland används miljövänligt klarningsmedel som ger kristallen förmåga att reflektera ljus. När den bästa kvalitén ska framställas använder man blyoxid som klarningsmedel då får man fram mycket bra ljusreflektioner.

 

Det är svårt att beställa eller köpa kristallkronor och kristallampor utan att veta skillnaden mellan olika grader av kvalité på kristall. Vi har gjort en liten tabell som gör det enklare för dig att välja rätt kristallampa eller kristallkrona.

 MC eller K5  / BK7     Briljant eller K9  Strass
 Kristallampor med prismor och kristaller  Kristallkronor Kristall kavlité  Kristallkronor med hög kvalité ljusreflektioner
Vanligtvis grovt slipad kristall som reflekterar ljus mindre bra. Prismor av soda-kalkglas. Italiensk kristall. Helslipad kristall som reflekterar ljus mycket bra!

 

Den finaste kristallen som kommer ifrån företaget Swarowski i Österrike. Strass är maskinslipad på ett sätt som gör att den bryter alla prismor på exakt samma sätt.

 

 

 

 

Om man ska titta närmare på kvalitén för hur kristallkronor och kristallampor har tillverkats så ska du lägga märke till hur kristallerna hålls samman. 

 Asfour  Maskinknuten  Handknuten
Fabrik i Egypten som tillverkar Swarovskiliknande kristall. Bryter ljuset mycket bra. Finns inte i klassiska format på grund av maskintillverkningen. Ett alternativ om man tycker Swarovski är för dyrt. Kristallerna hålls ihop av små ringar.

 

Kristallerna är knutna förhand med en tunn mässingstråd. Bästa kvalité.

 

 

 

Lampan kan du hitta klassiska kristallkronor, kristallplafonder och kristallampor som aldrig går ur tiden. Kristallkronor har på senare tid fått ta plats på fler och fler platser i hemmet. På toaletten, i badrummet, i sovrummet. Ja, överallt.

Lampan har ett brett och bra utbud av kristallkronor och kristallampor från många starka varumärken med hög kvalité, bland annat från A-grossisten, AH Belysning, Aneta, Belid, By Rydéns, Eglo, Globen Lighting, IFÖ, Krebs, Markslöjd, Pholc och PR Home.

 

Om du har några frågor om kristallkronor eller kristallampor så hjälper vi dig gärna. Ring vår kundtjänst så får hjälp med dina frågor. 0522-866 86

Stäng